A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a legjobb felhasználói élmény nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bezár

Zsugorka

 

Zsugorodó Fólia - Előcsiszolt

A hőre zsugorodó fólia tetszés szerinti figura elkészítését teszi lehetővé. A megrajzolt képet hő hatására ötödére zsugorodva vehetjük ki a sütőből. A fóliából fülbevalót, kulcstartót, medált, stb. készíthetünk.

A zsugorodó lap matt felére megrajzoljuk a kiválasztott mintát. A rajzoláshoz használhatunk fekete ceruzát, zselés tollat, színes ceruzát, majd ollóval vágjuk körbe. A kivágott mintát lyukasztógéppel kilyukasztjuk ott, ahol majd fel szeretnénk akasztani, vagy összefüzni, ha láncot készítünk. Hőlégfúvóval, vagy sütőben (120-130°C-on) rövid idő alatt összezsugorítjuk a mintát. Ha kihűlt, a lyukba helyezzük be a karikát, vagy fűzzük össze. A lyuk is zsugorodik a mintávl együtt és a fólia vastagsága növekszik.

Az ollóval kivágott mintát tegyük sütőpapírra, úgy, hogy a megrajzolt kép legyen felül. A sütőbe középre helyezzük a figurát, hogy minden oldalról egyenletesen érje a meleg. A fólia felkunkorodik, majd 1-3 perc múlva visszanyeri eredeti lapos formáját. Meleg állapotban lehet formázni, alakítani. A sütés hatására a színek intenzívebbé válnak.

Figyelem:

Gyerekek 10 éves kortól kizárólag csak felnőtt felügyelete mellett dolgozhatnak vele! Gyulladásveszélyes!

 

                            Eper és Ying Yang fülbevaló zsugorka technikával

       

     

Rendezés:
Kreatív Hobbi Dekor
Címünk